Δευτέρα 30 Απριλίου 2018

ΔΕ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ - Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΕΔΗΝ ΕΦΤΑΣΕ


Ο ΤΑΣΟΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ «ΑΓΩΝΑΣ – ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ – ΑΝΑΤΡΟΠΗ» ΕΘΕΣΕ ΠΡΟ ΤΩΝ ΕΥΘΥΝΩΝ ΤΟΥΣ, ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΟ ΓΙΑΝΝΑΚΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΔΗ.ΣΥ (ΠΑΣΚΕ) – ΔΑΚΕ.


  Στο 3ο Γενικό Συμβούλιο της ΠΟΕΔΗΝ, ο επικεφαλής της παράταξης «Αγώνας - Αντίσταση – Ανατροπή» Τάσος Αντωνόπουλος,  στην εισήγησή του έθεσε προς συζήτηση, κατά τον πλέον επίσημο τρόπο, το ζήτημα της Μετεξέλιξης του ΔΕ Νοσηλευτικού Προσωπικού, όπως είχε δεσμευτεί δημόσια κατά το προηγούμενο Γενικό Συμβούλιο.
     Συγκεκριμένα, ζήτησε να τοποθετηθούν και να παρουσιάσουν τις θέσεις τους όλες οι παρατάξεις, στα πλαίσια ενός γόνιμου διαλόγου, προκειμένου να διαμορφωθεί η θέση της Ομοσπονδίας, εν όψει της συνάντησης με την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας λόγω της επικείμενης κατάθεσης σχετικού νομοσχεδίου. Μάλιστα, το τελευταίο χρονικό διάστημα βρίσκεται σε εξέλιξη διάλογος για το συγκεκριμένο ζήτημα μεταξύ των επίσημων φορέων (επιστημονικών - συνδικαλιστικών) της Νοσηλευτικής Κοινότητας, στον οποίο δυστυχώς αρνήθηκε πεισματικά να λάβει μέρος η ηγεσία της ΠΟΕΔΗΝ.
     Δυστυχώς, η συζήτηση για ένα τόσο μεγάλο ζήτημα κατά την οποία η παράταξή μας θα παρουσίαζε τις θέσεις της, δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ με αποκλειστική ευθύνη του Προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ Γιαννάκου, καθώς και των παρατάξεων της πλειοψηφίας ΔΗ.ΣΥ(ΠΑΣΚΕ) και ΔΑΚΕ.
     Ο Γιαννάκος, γνωστός για τα αντιδημοκρατικά αισθήματα από τα οποία διαπνέεται, όντας «αλλεργικός» σε κάθε έννοια Δημοκρατικού Διαλόγου εντός των τειχών της Ομοσπονδίας, υποστήριξε, ότι η θέση της ΠΟΕΔΗΝ για το  ΔΕ Νοσηλευτικό Προσωπικό, έχει διαμορφωθεί από τις ψηφοφορίες του 15ου Συνεδρίου της Ομοσπονδίας και είναι  το φθηνό και παρωχημένο ιδεολόγημα  που αναγράφεται στο εγχειρίδιο που μοιράστηκε στους αντιπροσώπους πριν την έναρξη του Συνεδρίου!!!!!
Η παραπάνω δήλωσή του, προκάλεσε την έντονη αντίδραση των υπολοίπων παρατάξεων ΠΑΜΕ, ΑΡΜΑ(ΣΥΡΙΖΑ), ΑΓΩΝΑΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ και ΜΕΤΑ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ, καθώς κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου της ΠΟΕΔΗΝ δεν συζητήθηκε κανένα θέμα σχετικά με το ΔΕ Νοσηλευτικό Προσωπικό και δεν πραγματοποιήθηκε καμιά ψηφοφορία.
Για μια ακόμα φορά γίναμε μάρτυρες της αντιδημοκρατικής λειτουργίας των οργάνων της Ομοσπονδίας και του ολισθηρού κατήφορου που έχει επιλέξει ο Γιαννάκος και η παρέα του, σχετικά με την πορεία της Ομοσπονδίας, καθώς το πρωταρχικό και κύριο μέλημά τους είναι η διοργάνωση «Happenings» με χτισίματα, κρεμάλες, τούρτες, άλογα κλπ, μετατρέποντας την Δημιουργική Σκέψη, την Παραγωγή Καινοτόμων Προτάσεων μέσω της Σύνθεσης καθώς και την Αγωνιστική Δράση μιας Ιστορικής Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας σε κακόγουστο τηλεοπτικό σόου, καθιστώντας την στη πράξη Αναξιόπιστη και Ανυπόληπτη.
Κλείνοντας, σας γνωστοποιούμε ότι η παράταξή μας, έχοντας ως γνώμονα τις επιταγές της σύγχρονης αντίληψης για τη νοσηλευτική εκπαίδευση, θα επαναφέρει το ζήτημα του ΔΕ Νοσηλευτικού Προσωπικού στο αμέσως επόμενο Γενικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας παρουσιάζοντας τις θέσεις της, με την ελπίδα να πράξουν ανάλογα και οι άλλες παρατάξεις, στα πλαίσια ενός γόνιμου διαλόγου για τη διαμόρφωση των θέσεων της Ομοσπονδίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.